Житній хліб
Зустрічайте оновлений дизайн лінійки житнього хліба.
Тепер, назви регіонів України, можна побачити на упаковці, яка об’єднує українців. Чому так?
Бо зараз для українців немає окремих я. Зараз всі – це одне велике МИ.
Назви регіонів були обрані за історичним поділом – Галичина, Полісся, Поділля, Наддніпрянщина, Причорномор’я, Слобожанщина, Придніпров’я, Донеччина.
Таким чином, ми охопили всю територію України.
Ми прагнемо підтримати кожного українця і нагадати, що ми, як ніколи сильні та об’єднані любов’ю і Україною.
Тепер, назви регіонів України, можна побачити на упаковці, яка об’єднує українців. Чому так?
Бо зараз для українців немає окремих я. Зараз всі – це одне велике МИ.
Назви регіонів були обрані за історичним поділом – Галичина, Полісся, Поділля, Наддніпрянщина, Причорномор’я, Слобожанщина, Придніпров’я, Донеччина.
Таким чином, ми охопили всю територію України.
Ми прагнемо підтримати кожного українця і нагадати, що ми, як ніколи сильні та об’єднані любов’ю і Україною.
ЗАВАРНИЙ ХЛІБ НА ЖИТНІЙ ЗАКВАСЦІ
ХЛІБ “БОРОДЯНСЬКИЙ” 500 Г
ЗАВАРНИЙ ХЛІБ НА ЖИТНІЙ ЗАКВАСЦІ
ХЛІБ “ГЕТЬМАНСЬКИЙ” 400 Г
ХЛІБ З ВЕЛИКИМ ВМІСТОМ КЛІТКОВИНИ
ХЛІБ “КОЗАЦЬКИЙ” 350Г
Хліб має своєрідний кислувато-солодкуватий смак, вологу соковиту м’якушку, тривалий термін споживання. Менш калорійний, ніж звичайний хліб.
Хліб містить велику кількість клітковини, що надзвичайно важливо для роботи шлунково-кишкового тракту. Дніпропетровщина та Запоріжжя – земля козацька. Для підтримки фізичного стану козаків мало важливе значення просте, доступне, поживне, різноманітне і раціональне харчування та кулінарні традиції. Практично всі запорозькі страви були з прянощами. Як приправу до страв використовували місцеві пряно-смакові рослини – хрін, кріп, кмин, аніс, м’яту, калган. Традицією здорового харчування у козаків вважалося вживання продуктів, приготовлених за технологіями квашення, бродіння, соління, в’ялення, сушіння.
Використовуючи ці цінні надбання наших предків, як запоруку здорової нації в майбутньому, ми розробили цей вид хліба, який готується на оцукреній заварці з незначним використанням дріжджів. Склад: борошно житнє обдирне, борошно пшеничне першого сорту, вода питна, пюре картопляне, патока крохмальна, солод житній ферментований, солод житній неферментований, висівки харчові пшеничні, сіль кухонна, кмин.
ЗАВАРНИЙ ХЛІБ НА ЖИТНІЙ ЗАКВАСЦІ З НАСІННЯМ СОНЯШНИКА
ХЛІБ “МИКОЛАЇВСЬКИЙ” З НАСІННЯМ СОНЯШНИКА 400 Г
Вивчаючи культуру харчування жителів сучасного Причорномор`я (Одещини, Миколаївщини, Херсонщини), це надихнуло нас на розробку рецептури хліба, який би був особливим, поживним, корисним та мав високі смакові якості.
Таким став хліб «Миколаївський» з насінням соняшника. Особливістю хліба є вміст в своєму складі яблучного повидла та насіння соняшнику: яблучне повидло містить велику кількість сахарози, пектинових речовин та клітковини, а насіння соняшника містить багато антиоксидантів та має протизапальні властивості. В ньому багато вітамінів В3, В6, E, міді та селену.
Склад: борошно пшеничне першого сорту, борошно житнє обдирне, вода питна, ядра соняшникового насіння, солод житній ферментований, повидло, патока крохмальна, цукор, сіль кухонна.
ХЛІБ НА ХМЕЛЕВІЙ ЗАКВАСЦІ
ХЛІБ “НА ХМЕЛЮ” 400 Г
Сама по собі закваска – це симбіоз молочнокислих бактерій і диких дріжджів у формі колоній, які харчуються борошном і водою. Цикл приготування тіста на заквасці у два рази довше, ніж на дріжджах пресованих, оскільки включається сам процес бродіння закваски. За цей час в тісті під дією закваски проходять процеси часткового розщеплення компонентів борошна. Ці процеси дуже подібні до тих, що відбуваються у шлунку людини і в його травному тракті.
Використання хмелевої суміші дозволяє відновити старовинні технології приготування хліба на хмелю без використання дріжджів. У складі хмелю наявні біологічно активні мікроелементи, ферменти, які збагачують хліб і сприяють їх кращому засвоєнню.
Склад: борошно житнє сіяне, борошно пшеничне першого сорту,вода питна, солод житній ферментований, солод житній неферментований, цукор, кунжут, сіль кухонна, концентрат квасного сусла,суха пшенична клейковина (глютен), суміш суха “Рексол-хміль” (продукти переробки зерна жита, порошок меленого хмелю), кмин мелений, коріандр мелений.
ХЛІБ ЗБАГАЧЕННИЙ НАСІННЯМ ГАРБУЗА
ХЛІБ “ЧИГИРИНСЬКИЙ”З НАСІННЯМ ГАРБУЗА 400 Г
Даний вид хліба був розроблений спеціально для поціновувачів високорецептурних житньо-пшеничних видів хліба. Назва походить від славетного козацького міста Чигирин Черкаського району. Основна ідея створення хліба “Чигиринський” з насінням гарбуза полягає у наданні вишуканого солодкуватого смаку без додавання великої кількості цукру, а заміні більшої частини його пекарським глюкозно-цукровим сироп “Лейпомо” (28% сахарози, 21% фруктозиі 20% глюкози), а також збагачення його ядрами насіння гарбуза.
Склад: борошно пшеничне вищого сорту, вода питна, борошно житнє обдирне, насіння гарбуза (вміст в продукті 7,9%), сироп цукровий “Лейпомо”, цукор, ячмінний солодовий екстракт (ячмінний солод, вода питна), картопляні пластівці, солод житній ферментований, суміш для хліба (ячмінний солод мелений, житнє борошно, ріпакова олія), дріжджі хлібопекарські пресовані, сіль кухонна, суха пшенична клейковина.
ХЛІБ ЗБАГАЧЕННИЙ РОДЗИНКАМИ
ХЛІБ“ДНІПРОВСЬКИЙ” З РОДЗИНКАМИ 400 Г
Ідеєю створення хліба “Дніпровський” з родзинками було поєднання кулінарних традицій Слобожанщини, створення унікальної рецептури, за якої хліб мав би вишуканий смак, містив нотки традицій того часу і одночасно забезпечував смаки сьогодення.
Склад: борошно пшеничне першого сорту, вода питна, патока крохмальна, борошно житнє обдирне, виноград сушений (3.5%), солод житній ферментований, цукор, сіль кухонна, кмин.